Avsnitt 94: Pär Lager, Lärande- och kommunikationsexpert

Pär Lager tog Masterexamen i Statsvetenskap för Uppsala Universitet och blev år 2000 Chef för Omvärldsanalys och Strategi hos Svenska Spel. Sedan dess har han gått vidare som Chef för Affärsutveckling på Sifo, som Politiskt sakkunning för Regeringskansliet som VD för bland annat Talarforum, Berghs School of Communication och fram till 2016 även för Intendia Group.

Idag driver han eget som rådgivare inom frågor som utbildning, lärande och strategi, han är utbildad karatecoach och han har ett förflutet som tävlingscyklist i landslaget.

Pär har dessutom en lång rad förtroendeuppdrag bakom sig. Han har bland annat suttit i styrelsen för Plan international, Medieinstitutet och Learnster. Som författare är Pär utöver det upphovsman till böckerna ’Kommunikativt ledarskap praktiken, handbok för chefer’ och ’Förändringsprincipen´. Han har belönats med utmärkelsen ”Utmärkt föreläsare – Guld” av Chefsnätverket Close, och tilldelades 2012 Bengt Hanser-stipendiet för att han ledde Berghs till Cannes Lions internationella utmärkelse ”School of the year”.